De beste vask-tørk maskiner: tre gode valg

De beste vask-tørk maskiner: tre gode valg

Det er svært mange modeller å velge mellom der ute, og på vår rangeringsside for de beste vask-tørk maskiner har vi, på basis av eksterne anmeldelser og vurderinger, valgt ut 3 stykker som utmerker seg.

Electrolux WD41A84160

Denne vaskemaskinen med tørketrommel er kåret til den beste i vår oppdaterte vurdering.

Den har en vaskekapasitet på 8 kg og en tørkekapasitet på 4 kg, og passer dermed til en gjennomsnittlig husstand. Ved vaskelass på 4 kg kan den kjøre en sammenhengende vaske- og tørkesyklus. WD41A84160 faller innenfor energiklasse A, og dette er svært bra for kombimaskiner, da de generelt er mindre energieffektive enn bare vaskemaskiner. Den har timer-funksjonalitet, og tørketiden reguleres etter sensorer for en så energieffektiv drift som mulig.

Denne maskinen har en rekke ulike vaskeprogrammer, blant annet skånsomme programmer og andre spesialprogrammer. Den har også forholdsvis lave tørketemperaturer. Den har dampprogram og restfuktigheten oppgis å være 44%, noe som absolutt er brukbart. Denne maskinen gir deg svært mye for pengene. Maskinens dimensjoner er 85 cm x 60 cm x 52 cm.

Blomberg BWD384W0

Denne kombimaskinen rangeres som nummer 2 på listen vår, og ligger nært opp mot ovennevnte modell på flere måter. Den faller innenfor energiklasse A (noe vi alltid anbefaler ved kombimaskiner) og har en vaskekapasitet på 8 kg og tørkekapasitet på 5 kg. Den passer altså til en husstand på 3-4 mennesker. Restfuktigheten er på 44%. Betjeningspanelet er veldig likt alminnelige vaskemaskiner, og gir god oversikt over programmer og maskinens fremdrift. Blomberg BWD384W0 har rikelig med programmer og muligheter, og har et hurtigprogram som bruker så lite som 14 minutter. Maskinen har også et program for selvrengjøring, og en timerfunksjon som kan igangsette maskinen innenfor en tidsperiode på 24 timer. Delene som er brukt i Blomberg BWD384W0 er solide, og maskinen er bygget for å vare i mange år. I tillegg er den stillegående. Maskinens dimensjoner er 85 cm x 60 cm x 54 cm

Samsung WD80J6400AW

Samsung WD80J6400AW er en kombinert løsning som kan håndtere 8 kg ved vask og 6 kg ved tørking. Den ligger i energiklasse A, og har god vaske- og tørkeevne. Restfuktigheten er oppgitt som 44%.

Den har tilleggsfunksjoner som Aquastop, som sørger for å sperre vanninntak for ekstra sikkerhet, og Eco Bubble™-teknologi, som er en boblegenerator som gjør at vaskemidlene løser seg grundig opp og danner et tykt og luftig skum. Dette fører til at vaskemidlet trekker seg raskere gjennom tøyet og vasker dermed enda bedre. Samsung WD80J6400AW har også Speed Spray, som gjør at maskinen kan gjennomføre en vask på under en time. Andre tilleggsfunksjoner den har er flekkfjerningsprogram, selvrengjøringsprogram og smart feilsøking.

Målene på denne maskinen er 85 cm x 60 cm x 60 cm.