Er nettet den nye bruktbutikken?

Er nettet den nye bruktbutikken?

E-handel har virkelig fått fart i de siste tiårene, og har nesten tatt over markedet fra tradisjonelle, fysiske butikker. Den økende trenden av e-handel er knyttet til en travel hverdag, der handel på nett tilbyr raske, enkle transaksjoner, med alt ditt hjerte kan ønske, mens du samtidig gjenvinner og kjøper retro.

Fra forbruk til gjenvinning

Hver trend har også en mottrend, og så har det vært så lenge vår tidsregning har eksistert. 00’erens trend var å kjøpe nytt, nytt og mere nytt og når noe nyere kommer inn kastet man alt gammelt – selv om tingene var fortsatt helt fungerende.

Denne forbrukerkulturen er vi nå på 2010-tallet kommer til å protestere mot, og vi har nå et gjenvinningskultur der vi ikke kaster noe ut. Vi gjør gamle ting til nye ting, gir tingene våre til bruktbutikk eller selger dem på internett. Og hvis vi trenger noe nytt, kjøper vi det brukt.

Gjenvinningskulturen kan ses overalt

I dag er trenden å være bærekraftig og miljøvennlig og spare miljøet for maksimal produksjon av nye ting. Gjenvinningskulturen kan ses overalt. På Internett, der det vrimler av nettsteder som selger brukte varer.

Bruktbutikker finnes i flertall i alle byer, store og små, og på TV, som sendte utallige programmer på hvordan man gjenvinner ting eller finner gull på markedene.

For opptatt for å handle

Trenden å selge og kjøpe brukt på internett er også knyttet til den travle hverdagen som de fleste av oss har. Få av oss har tid til å selge våre brukte ting på en bruktbutikk ettersom hverdagen også må kombineres med arbeid, barn, venner og sport.

Derfor bruker vi nettet til å selge tingene våre, og også kjøpe ting. Og vi kjøper mange ting på nettet. Mange handler dagligvarer, har abonnement på grønnsaker og kjøper og søtsaker eller møbler, klær, sko og reiser på nettet direkte fra stuene.

 

Retro moderne

Trenden med å gjenvinne og gjenfinne gamle ting betyr også at alt som har en slitt eller gammelt retroutseende er super moderne. Derfor kan man finne alt man trenger på Internett.

Det er en masse ulike nettsider som selger og forhandler brukte varer. Det er hele sider som lever av å selge andre brukte ting, og det er mange steder der du handler direkte med selgeren eller kjøperen.

Faktisk er det så moderne å velge retro og leve bærekraftig at flere velger å jukse litt. Retroutseendet er moderne, og man vil utstråle at man absolutt ikke er en av de som konsumerer altfor mye.

Derfor kan man f.eks. kjøpe gårdshusvinduer som er nye, men utstråler nostalgi og gjenvinning – og vinduene kan selvsagt kjøpes over nettet.