Fokuser på de prosessene som leverer resultater

Fokuser på de prosessene som leverer resultater

Gründerlivet kan være meget tøft, da det fort bringer ganske mye arbeid din vei. Men det er dette jo tross alt en livsstil du har valgt, og da gjelder det å bare jobbe på for å oppnå de resultatene du ønsker. Allikevel er det mange som jobber beinhardt, men ikke lykkes. Dette skyldes at de jobber på feil områder, da ofte fordi de ikke fokuserer nok på de områdene som de er best på.

Som oftest havner oppgaver slik som regnskap, rekruttering, finans, markedsføring, og i grunn stort sett alt en kan tenke seg, midt i fanget på gründeren. Har man mulighet til å outsource dette, så er det uten tvil det foretrukne valget. Allikevel er de fleste gründere ganske så presset økonomisk, og dermed er det sjeldent mulighet for å hente inn ekstern hjelp. Når dette er tilfellet, så er det viktig at gründeren er fokusert og prioriterer de prosessene som faktisk gir en god avkastning på investering av både tid og penger.

 

Sett avkastning i sentrum

Hva enn du gjør som eier i en bedrift, så bør avkastning alltid være i fokus. Derfor bør du som bedriftseier for eksempel prioritere en disiplin slik som søkemotoroptimalisering ovenfor å rydde opp i innboksen eller besvare uviktige emailer. For mange bedriftsledere bruker nemlig mye tid på ting som egentlig ikke gir så altfor stor avkastning. En prosess slik som SEO har derimot vist over årene at det virkelig kan gi god avkastning ved både økt trafikk og økt konvertering.

Denne prosessen er dessuten meget nyttig for andre prosesser i bedriften din. Kjernen av SEO, om en ser på disiplinen med et generelt overblikk, er at du skal spesifisere og kommunisere nøyaktig hva din bedrift holder på med, ofte med få ord, da helst nøkkelord. Så snart du begynner å få teken på SEO, så kan du dra med deg ferdigheten herfra til andre disipliner. Slik er dette et godt sted å starte dersom du ønsker virkelig god avkastning. Denne disiplinen er nesten som renters rente – en investering som aldri slutter å gi eksponentielt!

 

Luk ut de råtne eplene

Som nevnt tidligere er din tid som gründer begrenset, og det er umulig å gjøre alt selv. Allikevel finnes det metoder for å gjøre alt selv, men med hjelp av automatiserte verktøy. For eksempel kan du nå gjøre regnskap ved hjelp av software som tar seg av alt bortsett fra inntastingen av tall og navn. Dessuten kan lignende software også benyttes for utsendelse av emailer, om ønskelig. Ved hjelp av slik software luker du ut de råtne eplene – prosessene som tar evigheter og gir null avkastning.

Det beste tipset gründere er kort oppsummert å benytte tiden på de prosessene som faktisk betyr noe for fremtiden til din bedrift. Enhver gründer kan jobbe 80 timer i uka, men dersom timene er investert feil, så gir det rett og slett ikke avkastning. Invester derfor både tid og penger i de prosessene som virkelig kan ta din bedrift til det neste nivået!