Kan friluft redde arbeidsmoralen?

Kan friluft redde arbeidsmoralen?

Bedrifter over hele landet sliter med dårlig arbeidsmoral hos sine ansatte. Mens vi beveger oss mot et samfunn som avhenger mer og mer av teknologi, så blir også våre hverdager mer og mer krevende. Dette har ført til et stort press på samfunnets arbeidsmoral. De aller fleste i dag er nemlig ikke fornøyd med jobben sin – mye fordi de sitter inne hele dagen med blikket fast rettet på en PC-skjerm.

Det er dog ikke enkelt for bedriftene å endre i arbeidsoppgavene, da markedet nesten utelukkende krever at disse typer oppgaver blir utført. En kan ikke akkurat finne opp hjulet på nytt hva gjelder kreative måter å få jobben gjort på. Derfor avhenger mye av arbeidsgiveres oppgaver i dag med å få tak på livet til den ansatte utenfor jobben også. Her har treningsprogrammer og aktiviteter vært meget populære. Men med den flotte naturen Norge har, hvorfor benytter vi oss ikke mer av villmarken?

 

Motiver dine ansatte ut i villmarken

Norge har, i følge mange, verdens aller vakreste natur. Derfor er det underlig at turistene ofte opplever mer av den enn vi gjør. Sett bort i fra turene vi ble tvunget med på når vi gikk på skolen, så er ikke vi nordmenn spesielt gode på å komme oss ut. Allikevel er fordelene med friluft unektelig store, og da kanskje spesielt i henhold til vår mentale helse. Den friske luften er nemlig en meget positiv kontrast til de kontorlandskapene vi opplever dag inn og dag ut.

Derfor kan det være en god ide å oppmuntre de ansatte til å komme seg ut, enten etter jobb eller i helgene. For mange krever ikke det å se skogen mye mer enn et par minutters gange fra hjemmet. Her til lands har vi nemlig vært meget konservative med skoghogst. Det handler ikke bare om miljøet, men også at skogen og villmarka har meget god effekt på vår mentale helse og generelle velvære.

 

Ta det hele ett steg videre

Kanskje skal du ta det hele ett steg videre fra å kun motivere. Avhengig av størrelsen på din gruppe ansatte, så kan du invitere til en tur. Dersom virksomheten er stor, så kan du heller dele opp i forskjellige team. Det er ikke alle som liker å oppholde seg ute – kanskje av frykt for dårlig søvn eller mangel på full komfortabilitet. Men oppmuntre disse til å ta på seg turskoene og bli med også, for det er nok disse ansatte som trenger det aller mest.

En helt ny scene fri for stress, slik som villmarken, er ikke bare godt for individet – det er også meget godt for kollektivet at en kan se sine medarbeidere i en friere rolle. Hver eneste dag ser vi våre medarbeider, som også er medmennesker, stresse seg ihjel. Med en tur ut i det frie, der ingen arbeidsoppgaver venter, så kan du se en ny side av disse menneskene. Da blir det enklere å møte opp på jobb neste uke, både med økt motivasjon, men også med et faktisk forhold til dine medarbeidere!