Kryptovaluta har kommet for å bli

Kryptovaluta har kommet for å bli

Det var spørsmål om tid før digitale betalingsmidler skulle bli en del av økonomien og hverdagen vår. Kryptovaluta har vært et hett tema i de seneste årene, og det benytter seg av kryptografi for å sikre transaksjoner og kontroll av nye valutaenheter. Som regel er en valuta regulert av en statsbank, men kryptovaluta derimot er ikke på lik linje med de regulære valutaene. I dag finnes det flere kryptovalutaer som ligger tilgjengelig for de fleste, og alle disse kryptovalutaene har sine egne funksjoner og bruksområder som man vil kunne få nytte av. I dag er det mange nettsider og fysiske butikker som aksepterer kryptovaluta som et betalingsmiddel, og mye taler for at dette digitale betalingsmiddelet har kommet for å bli en del av vår økonomi. Det er mange fordeler med kryptovaluta, og noen av de er for eksempel at det er en global valuta, som betyr at den er tilgjengelig for alle og kan overføres umiddelbart til hvem som helst. Den er blant annet desentralisert og har ingen offisiell børs, som betyr at den kan handles døgnet rundt.

 

Bitcoin er en ledende kryptovaluta

Den første kryptovalutaen som ble lansert i 2009 var Bitcoin, og det er i dag den mest ledende kryptovalutaen som har fått internasjonal oppmerksomhet. Siden kryptovaluta er desentralisert, så er det ikke behov for en tredjepart når du skal handle eller selge Bitcoin som det ellers ville vært hvis du skulle benyttet deg av en regulær valuta. Med Bitcoin får du med andre ord mulighet til å tjene penger online ved å kjøpe og selge en kryptovaluta som benytter blockchain. Det som er spennende å se er at det er en grense for hvor mange Bitcoin som kan finnes, og utbetalingene er programmert til å avta over tid. Det betyr med andre ord at det ikke kommer til å eksistere mer enn 21 millioner Bitcoin. Sikkerheten til denne kryptovalutaen skal visstnok være det sikreste nettverket i hele verden, og det har i lang tid motstått angrep fra hackere.

 

Betal dine varer eller tjenester med Bitcoin

Bitcoin er utbredt, og formålet er at vi mennesker skal bruke denne digitale valutaen til å betale for varer og tjenester, så vel som å kjøpe og selge den digitale valutaen. Det finnes en rekke nettsider og fysiske butikker som aksepterer Bitcoin som en digital valuta, og det er i tillegg mulig å benytte Bitcoin i fysiske betalingskort, men dette er begrenset til enkelte deler av verden. Dette er nok noe som vil erstatte de vanlige bankkortene vi har i dag hvor vanlig valuta er å finne på dem, og digital valuta vil bli mer normalisert med tiden som kommer. Kortet som du kan lade Bitcoin med er et slags debet-kort som du også kan lade andre forskjellige krypto-valutaer med. Dette er et spennende konsept for mange nettsider og fysiske butikker som tilbyr ulike betalingsløsninger. Det gir mulighet for en jevnere overgang fra fysisk valuta til digital valuta, og vil fungere som et mellomledd enn så lenge. Bitcoin og digitale valutaer er fremtidens eneste valuta.