Kan strategi overføres fra ett felt til et annet?

Kan strategi overføres fra ett felt til et annet?

Strategi involverer den taktikken som en bedrift legger for fremtiden. Ofte handler dette om diverse steg bedriften er nødt til å ta for å nå sine mål. Strategi er på ingen måter et enkelt felt å begi seg ut på, og det er faktisk mange bedrifter som sliter med å behandle dette. Først og fremst handler det om mangel på kompetanse innen feltet. For hvor lærer en seg egentlig hvordan en skal behandle store strategiske grep i for eksempel massive organisasjoner slik som Equinor?

Utdanning dras ofte frem som det åpenbare svaret på problemstillingen. Her lærer kloke hoder de teoretiske løsningene på bedriftens store utfordringer. Allikevel kan det argumenteres at teoretiske ferdigheter ikke nødvendigvis betyr praktiske ferdigheter. Derfor er arbeidserfaring også en meget viktig faktor innenfor å finne de riktige kandidatene. Men hva så med alle de andre typene erfaringer som finnes der ute? Kan strategien overføres fra andre områder enn utdanning og tidligere arbeid?

 

Slik kan gaming strategi benyttes innen bedriften

Det er trist å se hvor opphengt diverse industrier er de to parameterne nevnt ovenfor. Å ene og alene se på utdanning og arbeidserfaring er nok kun en effektiv måte å luke ut de aller minst betydelige kandidatene. Allikevel, i denne prosessen luker man mest sannsynlig også ut noen knallgode kandidater. Se bare for deg alle de kloke hodene som ikke tar en Bachelor. Det finnes selv genier der ute som ikke en gang fullfører videregående skole!

Strategi kommer i mange former, og innen disiplinen gaming, noe som har økt kraftig i popularitet over årene, så er strategi et hovedpoeng for å lykkes. Ta en tur til spillguide for å få et innblikk i strategispill, så vel som mer underholdende spill. Strategien her handler om å ta raske og gode avgjørelser for veien videre, og det kan fort argumenteres at dette er ferdigheter som kan dras med inn i arbeidslivet. Grunnet dette, så vel som reaksjonene som kreves innen enkelte spill, så har gaming til og med blitt en sentral del av CV-en!

 

Medfødt eller opprent?

Mange teorier går ut på at strategi er en medfødt ferdighet – det vil si, en er medfødt de mentale grunnsteinene som ligger bak. Allikevel kan mye tyde på at denne initielle teorien ikke holder vann. Etter at gaming har blitt tillagt CV-en til mange, og rost opp i skyene for det som kan være av mentale ferdigheter innen disiplinen, så har flere og flere fått opp øynene for hvordan strategi kan overføres fra dette feltet til bedriften.

Dette gjelder også mange andre felt. Noe så enkelt som prosessene i vår hverdag kan være med på å trene oss opp til større og mer betydningsfulle oppgaver. Derfor kan det argumenteres at strategi er noe som må trenes opp over tid. Allikevel er ikke dette nødvendigvis gjennom hverken utdanning eller arbeidserfaring. Opptrening av strategi kan faktisk foregå innen mange felt. Så neste gang du bestemmer deg for å game, så skal du virkelig ikke føle på det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *