Aldersgrense for lån i Norge

Aldersgrense for lån i Norge

I Norge må man være myndig, det vil si 18 år gammel, før man kan få lån i de fleste banker og finansieringsinstitusjoner. Før det kan man få lån i Statens lånekasse, og også noen ungdomslån, men da må de som oftest kausjoneres av foreldre. Men når man fyller 18 år, er det mulig å kjøpe seg bolig i Norge, om man kan vise til inntekt som er høy nok til å håndtere et boliglån. I Norge er det ønskelig at man skal kunne kjøpe seg bolig som ganske ung, og derfor har man en aldersgrense for lån på 18 år. Grunnen til at man har en grense på 18 år er for at låntager skal kunne holdes juridisk ansvarlig for lånet.

 Aldersgrense for forbrukslån

Aldersgrense for lån er også 18 år når man ønsker å ta opp et forbrukslån fra selskaper som MONEYBANKER. Med forbrukslån krever noen långivere en høyere alder på grunn av at de også påtar seg en del risiko. De ønsker derfor å vite at låntager har vist seg som en ansvarlig person. Men noen tilbyr forbrukslån med en aldersgrense for lån på 18 år slik at nyetablerte unge skal kunne låne til det mest nødvendige når de først etablerer seg.

 Boliglån

Man har anledning til å spare skattefritt til bolig gjennom Boligsparing for Ungdom som er en tjeneste man har opprettet for å oppfordre unge til å spare til bolig så tidlig som mulig. Og straks man oppnår aldersgrensen for lån i Norge, så vil man ha anledning til å låne til sin første bolig. Det er et fåtall som har råd til å kjøpe sin første bolig når man er 18, men muligheten er til stede om man har klart å spare høy nok egenandel og man kan vise til en sikker inntekt som forsvarer at man kan betale månedlige avdrag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *